Vijf tekenen dat je partner wil scheiden

Vijf tekenen dat je partner wil scheiden

Een naar voorgevoel? Weet je het allemaal niet meer zo goed? Passen jullie nog wel bij elkaar?

Mies – Mens in een scheiding – Magazine somt een aantal ‘verontrustende’ tekenen op.

Ja hoor, daar is ie weer! Dat nare gevoel in je onderbuik…

Je partner doet vreemd, anders dan anders. Vroeger konden jullie ruzies weglachen of met passie goed maken, maar de laatste tijd…niet meer. De laatste tijd lijkt het wel of jullie op hele andere planeten leven en andere koersen volgen. Je weet het niet zo goed meer. Passen jullie eigenlijk nog bij elkaar? Is er nog genoeg liefde en is de wil er wel om bij elkaar te blijven? We hebben wat tekenen voor je opgesomd die aan kunnen geven dat je partner een vertrek overweegt. Lees onderstaande tekenen en maak je pas zorgen als:

Jullie over alles ruzie maken

scheiden Een van jullie is vergeten de vuilniszak buiten te zetten en er ontstaat een ruzie die een halve dag of langer duurt. Ruzie maken is normaal in elke relatie, maar als een simpele discussie zodanig escaleert is er misschien iets meer aan de hand. Probeer op een rustig moment te achterhalen waarom jij en je partner zo heftig reageren. Misschien zijn er ook onderliggende issues die nodig eens besproken moeten worden.

De wil er niet meer is om conflicten op te lossen

Moe, je bent moe, moe, moe gestreden en eigenlijk heb je geen zin meer om een conflict of ruzie bij te leggen. Waarom zou je? Er volgt vast wéér een volgend conflict. Dat is de laatste tijd constant zo. Je knikt en geeft je over. Liever dat, dan nóg meer ruzie, ook al interesseert het je allemaal allang niet meer, die tijd ligt achter je.

Er geen emotionele band meer is of de affectie sterk mindert

Je partner komt thuis van het werk loopt je voorbij en mompelt ‘hoi’ op weg naar de koelkast. De ervaringen van de dag worden niet of amper besproken, alleen de boodschap-, sport- en kinderschema’s komen aan bod. Je kan je ook niet meer herinneren wanneer jullie voor het laatst gekust hebben, laat staan getongd.

Jullie (bijna) geen seks meer hebben met elkaar

‘s Avonds gaan jullie niet meer samen naar bed en van een potje seks is al weken of maanden helemaal geen sprake! Hoe kan dat toch? Vroeger kon je niet genoeg van elkaar krijgen, en nu?
Nu lijken jullie net twee vreemden die geen initiatief meer durven of willen nemen. Als broer en zus leven jullie onder één dak en de passie is allang vervlogen.

Je partner er bijna nooit is of heel afwezig is

Lange dagen op het werk, soms tot in de late uurtjes. Overuren worden gretig als excuus gebruikt. Of, je partner is er wel, maar alleen fysiek. Het voelt alsof er een leeg omhulsel naast je op de bank zit dat emotioneel allang is uitgecheckt. Iedere vraag die je stelt lijkt in een oneindig gat van desinteresse te verdwijnen. Hij/zij lijkt weggeglipt, onvindbaar en vertrokken.

Herken je meerdere van deze tekenen? Zorg dan dat je op tijd aan de bel trekt. Praat met elkaar, zoek hulp of probeer de vonk weer samen aan te wakkeren. Alles is beter dan niets doen en het vuurtje stilletjes te laten doven… zeker als jullie samen kinderen hebben.

Mies Magazine – Magazine over alle aspecten voor, tijdens en na een scheiding. Dé plek waar je menselijke scheidingservaringen opdoet!