Specialisatie in bemiddeling bij echtscheiding

Mijn naam is Alexander van der Heijden (°1983). Ik studeerde rechten aan de K.U.Leuven en werkte als advocaat en bedrijfsjurist. Ik werd door de Federale Benoemingscommissie erkend als bemiddelaar in familiezaken met specialisatie in ouderschaps- en echtscheidingsbemiddeling. Naast mijn activiteit als familiaal bemiddelaar ben ik ook werkzaam als gastdocent aan de Thomas More hogeschool binnen het postgraduaat bemiddeling.

over-mezelf - familiaal bemiddelaarAl bij het begin van mijn professionele loopbaan stelde ik vast dat rechtszaken in een (familiaal) conflict zelden tot een echte oplossing leiden. Er is immers altijd sprake van een winnaar en een verliezer, terwijl de kracht van bemiddeling net ligt in het feit dat er geen verliezers mogen zijn. Ik werk dan ook onafhankelijk van een advocatenkantoor.

Als erkend bemiddelaar ben ik een empathisch toehoorder die door een open en heldere communicatie beide partijen tot een evenwichtige en duurzame oplossing begeleidt. Als jurist ben ik bovendien thuis in wetgeving en gerechtelijke procedures. Bijgevolg kan ik naast relationele bijstand ook gericht juridisch advies verlenen.

De afhandeling van een conflict, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn, moet met de grootst mogelijke zorg gebeuren. Door aandacht te hebben voor de zaken die elke partij aanbelangt, tracht ik de communicatie te herstellen en zo tot een evenwichtige oplossing te komen. De belangen van de kinderen bij een echtscheidings- of ouderschapsbemiddeling krijgen mijn speciale aandacht en zorg. Op die manier hoop ik de gevolgen van een scheiding op het welbevinden van kinderen zoveel mogelijk te beperken.

Een snelle opstart van de bemiddelingsprocedure is voor mij een prioriteit. Hoe langer een conflict aansleept, hoe meer de standpunten immers verharden. Een eerste gesprek kan daarom meestal binnen de 5 dagen.

Als erkend familiaal bemiddelaar ben ik voornamelijk actief in de gerechtelijke arrondissementen Mechelen en Turnhout alsook Leuven en meer specifiek in onder meer Sint-Katelijne-Waver – Putte – Beerzel – Heist-op-den-Berg – Schriek – Bonheiden – Rijmenam – Duffel – Lier – Koningshooikt – Mechelen – Willebroek – Leuven – Keerbergen – Boortmeerbeek – Haacht etc.

Tot slot kan u meer informatie vinden over mezelf via mijn facebookpagina, Linkedin of Google+.


Contact - Bemiddeling scheidenwww.samenbemiddelen.be