Bird-nesting … wordt vervolgd

Bird-nesting…

In december 2015 schreef ik een artikel over een aparte vorm van co-ouderschap, namelijk bird-nesting (Een alternatieve vorm van co-ouderschap). Dat artikel werd toen overgenomen in Mies Magazine (Mens in een scheiding) en krijgt vanaf nu een vervolg. Blogster Martine gaat namelijk bird-nesting uitproberen en zal in Mies Magazine geregeld verslag uitbrengen van haar wedervaren.

Rust en stabiliteit

bird-nesting scheiden en kinderenIn een eerste bijdrage legt Martine uit waarom ze denkt dat deze vorm van co-ouderschap voor haar gezin kan werken. Ze somt de diverse voordelen op en is overigens ook niet blind voor de mogelijke valkuilen. Het belangrijkste argument om toch voor bird-nesting te kiezen is voor haar en haar ex-partner dat ze hun nog jonge kinderen zoveel mogelijk rust en stabiliteit willen gunnen na de scheiding. Ze illustreert dat alvast heel mooi met de anekdote over haar eigen weerzin om steeds opnieuw koffers te moeten pakken…

Goede afspraken

Martine en haar ex-partner zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben samen met hun bemiddelaar/mediator alles goed overdacht en op een rij gezet. In hun ouderschapsplan werd zo een hele sectie toegevoegd over de rolverdeling in het huishouden. Ook een goede financiële regeling is cruciaal. Wettelijk gezien is er over deze vorm van co-ouderschap weinig bepaald, het is zoals Martine zelf aangeeft een eerder ‘grijze zone’. Een bemiddelaar kan hier dus zeker nuttig zijn. Een goede communicatie en de nodige flexibiliteit zijn een must willen ex-partners hiervan een succes maken.

 

We kijken met veel spanning uit naar de ervaringen van Martine en haar gezin. We wensen haar uiteraard veel succes met deze uitdaging. Bent u ook benieuwd naar het wedervaren van Martine en haar gezin met bird-nesting? Volg dan de komende weken de blogs van Marine in Mies Magazine!

Wilt u hierover meer uitleg, maak dan gerust een afspraak of neem contact op via het invulformulier. Ik help u graag verder.


Kinderen - Samen bemiddelenwww.samenbemiddelen.be