Scheiden: 8 levenslessen

De 8 levenslessen van een scheiding :

1. Niet alleen dat soort mensen scheiden

Je hebt misschien nooit gedacht dat je één van die mensen ging zijn. Een gescheiden man of vrouw. Je hebt misschien zelfs gedacht dat het alleen anderen kon overkomen. Maar niets blijkt minder waar, want het kan iedereen overkomen!  Zodra je dit beseft, zul je merken dat je meer begrip en compassie krijgt voor mensen in soortgelijke situaties. Je zit immers in hetzelfde schuitje.

2. Veroordeel anderen niet

Sommige mensen zullen niet langer deel kunnen of willen uitmaken van je leven. Nu je gaat scheiden verandert je leven en dat heeft ook z’n weerslag op vriendschappen en andere relaties. Het zou zomaar kunnen zijn dat de dynamiek zodanig verandert dat jullie uit elkaar groeien. Dit is natuurlijk pijnlijk, maar zie het als een opportuniteit. Wie weet brengt het je een nieuwe vriendschap met iemand die misschien beter bij je past in deze fase van je leven.

3. Steun komt vaak uit onverwachte hoeken

Soms krijg je van de meest onverwachte mensen een mooie brief, attentie of dikke knuffel. Een lieve vriendin stuurde mij ooit een prachtig boek waar ik veel moed en wilskracht uit putte. Wees dankbaar voor tijd die men in je steekt of de lieve woorden die men tegen je zegt. Let wel op: dat je je niet omringd door energie-vretende mensen. Bij een vriendschap hoort geven en nemen, probeer dat in balans te houden.

4. Alleen zijn is ok!

Levenslessen - Bemiddeling ring scheidingLaat de schijn van mooie foto’s op social media je niet in de waan brengen dat iedereen getrouwd en gelukkig is. Dat is natuurlijk niet zo! Heel veel mensen zijn alleen en daar is absoluut niets mis mee. Ontdek wie je bent zodat je het leuk hebt in je eentje of zoek gezelschap bij je vrienden, familie en/of kinderen als je daar behoefte aan hebt. Staar je niet blind op een nieuwe liefde of relatie. Wat komt dat komt. Gun het tijd!

5. Straal wat je wenst te ontvangen

Sommige mensen gaan triestig in een hoekje zitten als ze zich niet goed of zelfs buitengesloten voelen. Soort zoekt dan soort en van negatieve mensen zul je zelden positief worden. Eet goed, slaap goed, verzorg je goed en ga af en toe een frisse neus halen. Zodra je je goed in je vel voelt zul je zien dat je vanzelf meer positieve mensen in je leven zult aantrekken. Deze mensen zullen je steunen waar nodig en omringen met geborgenheid en liefde. Ze zeggen niet voor niets: You get, what you give.

6. Stel je open voor nieuwe mensen

Een huwelijk kan ervoor gezorgd hebben dat je wereld een stukje kleiner werd. Veel activiteiten zul je met je partner of een paar goede vrienden ondernomen hebben. Nu kun je ‘alleen’ de wereld gaan verkennen. JIJ mag kiezen wat je wil doen, wat je leuk vindt en wat niet. Je zult zien dat je leven veel rijker en interessanter kan worden als je op ontdekkingstocht gaat. Geniet ervan en ga ervoor!

7.  Vergeef

Na de scheiding zit je vast met een boel (opgekropte) emoties. Zorg dat je ieder van deze emoties verwerkt, een plek geeft en omzet in positiviteit. Vergeet niet dat het geen zin heeft om boos te blijven. Je verpest niet alleen je eigen leven met die boosheid, maar ook dat van je kinderen en familie. Boosheid is het soort vergif dat vooral jezelf ziek maakt. Vergeven is belangrijk om aan dat nieuwe hoofdstuk van je leven te beginnen. Neem je tijd. Er staat nog zoveel moois op je te wachten!

8. Je eigen traject

Uiteindelijk gaat het om je eigen traject in het leven. Veel mensen zullen je bijstaan, aanmoedigen, steunen, knuffelen, waarderen en een schop onder je kont geven, maar het is en blijft je eigen levensweg. Leef uitbundig, kies wijselijk, heb lief en vergeet niet dat het échte werk van binnen gebeurt!

Bron: Mies Magazine


cropped-index.pngwww.samenbemiddelen.be