Hoe overleef ik de Kerstdagen zonder mijn kroost?

Kerstdagen zonder je kinderen

Het enige dat je nog opvalt zijn die extreem gezellige familie reclames voor de Kerst. Iedereen lacht, eet en heeft het naar z’n zin. En jij? Jij zit dit jaar alleen thuis tijdens deze kerstdagen. Zonder de kinderen en misschien wel met je ziel onder de arm.

Wat nu? Hoe ga je die moeilijke dagen doorkomen? We hebben een paar tips voor je opgeschreven om er toch een mooie tijd van te maken. Voor jezelf.

Tip 1 – Verzin iets nieuws!

Wellicht heb je al jaaaaren hetzelfde ritueel gehad met je gezin. Verzin dan nu iets nieuws! Je hoeft niet meer dát te doen wat van je verwacht wordt. Doe iets wat JIJ leuk vindt. Begin je eigen ritueel, doe iets dat belangrijk is voor jou.

KerstdagenTip 2 – Bel je kinderen

Spreek met je kinderen af wanneer je ze zal bellen. Zo kunnen zij ernaar uitkijken en heb je zelf ook een leuk moment op de dag. Zeg niet dat je je alleen voelt, want dat bederft hun pret, maar geniet van alle verhalen die zij je vertellen. Het geluk van je kinderen zal ook jou gelukkig maken!

Tip 3 – Nodig familie of vrienden uit

Deze spreekt voor zich. Een huis vol gezelligheid doet wonderen! Wees een ware gastheer/vrouw en beleef de voldoening van deze gedeelde ervaring.

Tip 4 – Me-time

Als de kinderen er zijn is er vaak weinig tijd voor ‘ME-time‘. Dit is dus hét uitgesproken moment om uuuuuren in bad te dobberen, je lievelings-series te kijken, in pyjama of naakt door het huis te struinen, met de hond naar zee te gaan om uit te waaien of gewoon heerlijk te genieten van een goed boek.

Tip 5 – Ga een paar dagen weg

Koop geen nutteloze cadeaus, maar gebruik dat geld om een paar dagen weg te gaan. Nieuwe indrukken vullen de leegte van het gemis. Ga dus en geniet!

Of
…kruip lekker onder de wol: “Kortere dagen…best fijn als je je dag niet hebt” – Loesje.

Bron: Mies Magazine